Contact

Onze brand archetype test staat 'live'

15 October '23 Branding

To overview
archetype front

In onze strategische sessies om de merkidentiteit te bepalen, passen we altijd de Archetype methodiek van Jung toe. We ervaren dat dit altijd interessante en waardevolle sessies voor onze klanten zijn om hun merk eens goed door te lichten. De beschikbare digitale Archetype tools de we bij iedere kick-off gebruiken zijn redelijk functioneel. Toch zagen we kans om een dergelijke test -tool verder te optimaliseren. Dan zit er als strategisch designbureau maar één ding op, dan bouw je er zelf één.

We delen deze tool dan ook graag met alle marketing & communicatie professionals in Nederland, het geeft je ongetwijfeld meer inzichten waar je staat als merk.

Waarom zijn Archetypes zo belangrijk?

Ieder bedrijf is namelijk terug te brengen naar één persoon. De Archetypes van Jung helpen je dat te bepalen. De uitkomsten zijn bepalend voor de manier hoe je gehele marketingcommunicatie voor je bedrijf inricht. Het geeft duidelijkheid, richting en vooral veel rust.

archetype

Sterke merken

Merken zijn net mensen. Ook merken hebben persoonlijkheid, oftewel een Brand Personality. Je voelt je tot ze aangetrokken of juist niet. Als merk kun je met een Archetype aansluiten bij menselijke waarden, normen en overtuigingen. Zo kunnen mensen een connectie met je aangaan en zich met je verbinden. Sterke merken zijn in staat om deze Brand Personality goed te vertalen in hun gehele communicatiestrategie, zowel intern richting de medewerkers als extern richting hun stakeholders en klanten. Je hoeft jezelf niet te vergelijken met Coca-Cola of Apple als je aan sterke merken denkt. Een bedrijf dat consistent in communicatie & gedrag communiceert, wordt vanzelf een sterk merk.

  • Loyalere klanten
  • Bestaan langer
  • Concurreren minder op prijs
  • Trekken makkelijker talent en klanten aan
  • Hebben een hogere markt/beurswaarde.

Niet onbelangrijk dus om hier is goed in te duiken.

Uitkomsten van de test

De uitkomsten van de test geven je meer inzicht welke Archetype gekoppeld is aan je merk. Klopt dit geheel in wie je bent en wat je wilt uitstralen, dan is het een fijne bevestiging. Vaak zien we echter dat als je de test met je gehele team doet, dat de uitkomsten verschillend kunnen zijn. Des te meer reden om eens goed je merk te analyseren. Het levert in iedere geval mooie discussies op, met als doel uiteraard je merk nog herkenbaarder en duidelijker te positioneren.

Veel plezier met de tool. Heb je vragen over de uitkomsten en welke vervolgstappen er nodig zijn voor het herdefiniëren van je merkidentiteit. Give us a call.