Contact

Motion in branding: de transformatie van statisch naar dynamisch

1 September '23 Branding

To overview
motion

Beweging in branding en webdesign is een krachtig middel om statische identiteiten te transformeren naar dynamische designs met persoonlijkheid. Door beweging te integreren, kunnen merken evolueren en hun doelgroep op nieuwe manieren betrekken. Stilstaande logo’s behoren tot het verleden; in plaats daarvan geeft beweging het gehele merk en visuele identiteit leven en maakt het herkenbaar en dynamisch.

Inkt in Beweging

Beweging stelt merken in staat om verhalen te vertellen, waarbij de identiteit wordt getoond binnen de context waarin het zich bevindt. Soms valt dat erg en soms dat wat subtieler. Een van de voorbeelden hiervan is de toepassing van intro-animaties op de titels van Opmeer drukkerij. Het drukproces heeft vaak meerdere kleurlagen nodig die elkaar overlappen om zwarte inkt te vormen, dus het leek ons logisch om dat te verwerken in de manier waarop titels op de pagina’s inkomen. Dit geeft niet alleen een mooie referentie naar drukwerk maar versterkt ook de kennis en kunde van het realiseren van middelen.

Een ritmische Identiteit

Door de gehele brand identity van Jazz en Route, speelt de pianotoets een belangrijke rol. Dit grafische element, leent zich uitstekend voor herkenbaarheid van Jazz en Route. Het laat ook zien hoe je met een simpele vorm als een rechthoek, karakter en de veelzijdigheid van jazz kan uitdrukken. De pianotoets reageert op de muziek van de artiest en synchroniseert met het ritme van de stijl om emoties op te roepen en een meeslepende ervaring te creëren. Zelfs de elementen in het design kunnen niet stil zitten.

Een geïntegreerd systeem

Door gebruik te maken van eenvoudige en abstracte vormen om Cenosco’s producten te visualiseren, wilden we de functionaliteit en mogelijkheden van de software van Cenosco laten zien. Hoe het is verenigd en een breed scala aan producten laat zien om alle soorten apparatuur en processen te dekken. Iedere product heeft een eigen logo die gemaakt is van dezelfde abstracte simpele vormen die terug komen in het logo en het grid van “the engineer beneath”. Dit voeren we dan ook door op het IMS Suite. Ale IMS Suite producten komen samen en creëren een systeem dat volledig configureerbaar, naadloos geïntegreerd en onder volledige controle is, met een focus op veiligheid.

Door goed uitgevoerde beweging komt de persoonlijkheid van een merk naar voren, waardoor een emotionele band ontstaat en de merkloyaliteit toeneemt. Het versterkt de boodschap van het merk, waardoor het gedenkwaardiger en relatiever wordt. In dit snel veranderende digitale landschap is beweging een onmisbaar middel dat merken tot leven brengt en hen in staat stelt om op te vallen in een drukke online wereld.