Contact

The engineer beneath

Strategy, brand identity, website

Cenosco

cenosco_1
cenosco_1

Bij Cenosco creëren ingenieurs slimme software om pijpleidingen en energiecentrales operationeel en veilig te houden. Ze vereenvoudigen complexe processen en maken hun producten gebruiksvriendelijk en veilig. Samen met Cenosco ontwikkelden wij een een nieuw identity systeem en merkpositionering.

The engineer beneath

In de identiteit onthullen we subtiel het technische proces onder de operationele locaties en software. Dit doen we om de wereld van software voor asset-integriteit begrijpelijk en toegankelijk te maken. Het Cenosco icoon is een verwijzing naar een operationele locatie (vierkant) die wordt beschermd door Cenosco (cirkel). Vanuit elke richting wordt de locatie in evenwicht gehouden door de cirkel, waardoor de operationele locatie het middelpunt van de aandacht blijft en in harmonie is.

group 4134
cenosco_3

De IMS suite, een modulair
software systeem

De IMS suite is de kern van Censoco’s software. Het bestaat uit verschillende modules die voor elke industriële site op maat wordt ingericht en gekoppeld. Met de software monitor je allerlei systemen waardoor operationele sites veilig blijven. Twelvetwenty bedacht de beeldtaal van de IMS suite, met verschillende 3d animaties en beelden die samen een technisch kloppend hart vormen.

Bouwstenen

Voor Cenosco maakten wij een identity systeem en een brandbook, waarbij het modulaire karakter van de identiteit een belangrijke factor is. Met de bouwstenen van het merk hebben we een herkenbare en speelse identiteit ontwikkeld waar verschillende partijen simultaan mee aan de slag kunnen gaan en de merkconsistentie overeind blijft.

square_businesscard-scaled-e1697797853765
cenosco_5-1-scaled-e1697797818160

Een slimme en toegankelijke
digitale omgeving

Bij het maken van de nieuwe website is er extra aandacht besteed aan een heldere hierarchie en structuur, zodat alle producten en diensten goed en logisch vindbaar zijn. De website is supersnel, met een google pagespeed score van 100% op mobiel en 95% op desktop. Als gebruiker hoef je dus nergens op te wachten. De website is custom gemaakt met een WordPress schil als backend. Er zijn verschillende digitale componenten ontwikkeld waardoor je snel nieuwe pagina’s en informatie kun plaatsen.

cenosco_6-scaled-e1697801917259