Contact

Prachtig
om te zien

Merkstrategie, content en campagnes

Saton Optiek

De specialisten van Saton Optiek helpen om goed en comfortabel te zien. Daarom besteden ze extra aandacht aan oogzorg en selecteren ze zorgvuldig hun collecties, zodat klanten het best mogelijke zicht ervaren en er stralend uitzien. Twelvetwenty bedacht een nieuwe merkstrategie waarbij goed zien en er goed uitzien als basis diende voor alle merkuitingen.

Prachtig om te zien

Hoe combineer je mode en oogzorg met een high end propositie, zonder teveel nadruk te leggen op het één of het ander? Samen met Saton zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe tagline en merkverhaal waarbij we de de best mogelijke zichtervaring centraal zetten. Zorg, aandacht, design en kwaliteit zijn allemaal onderdeel van deze ervaring. Dit werd de basis van de nieuwe merkstrategie, waarbij goed zien en er goed uitzien gecombineerd werden in alle merkuitingen, met de tagline ‘prachtig om te zien’ als aanjager.

saton_1
saton_2

High-end, High touch

Bij alle uitingen van Saton Optiek creëren we een high-end high-touch ervaring, waarbij we laten zien dat je met de aandacht en producten van Saton er prachtig uitziet. Hoe ziet prachtig om te zien eruit? Dit hebben we gedefineerd in een nieuwe fotografie- en beeltaal die we doorvertaalden naar alle campagnes en merkuitingen, zowel offline als online.

saton_3-scaled-e1697802832608

In-store marketing

De campagnes van Saton zijn de hoofdragers van de instore marketing. Elk seizoen worden de campagnes doorgevoerd en toegepast in de winkels. Wij zijn verantwoordelijk voor het bedenken en het toepassen van alle instore uitingen zoals POS, narrowcasting en de etalages.

Online merkbeleving

De website van Saton is een onderdeel van de merkbeleving, waarbij klanten zich net zo welkom horen te voelen als in de winkel. We gingen aan de slag met de online touchpoints en zorgden voor een geoptimaliseerde gebruikerservaring, waardoor het gemakkelijker is om online een afspraak te maken of bijvoorbeeld een bepaalde bril te vinden.

saton_4_2

Productfotografie,
maar dan net even anders

De collecties van Saton worden elk seizoen zorgvuldig geselecteerd en uitgelicht. Een onderdeel van de marketingstratie is om de populaire brillen extra aandacht te geven in de campagnes. Dit doen we onder andere door elk seizoen de productfotografie aan te passen aan het campagneconcept. Zo kunnen we het prachtige design van de brillen better koppelen aan de campagnes.

saton_5