Contact

Strategie

Een sterk merk is consistent en herkenbaar. Dat zorgt voor vertrouwen en loyaliteit bij je medewerkers, klanten en stakeholders. Wij helpen je een sterk merk fundament te creëren, geheel in lijn met je ambities.

Merkpositie

Positionering

Wij helpen je bij het creëren van een betekenisvol merk met een sterke merkpositionering. Een effectieve merkpositionering zorgt ervoor dat het merk de juiste associaties en waarden communiceert aan de doelgroep. We willen hiermee een verbinding creëren tussen jou en jouw doelgroep.

Het is van essentieel belang om een unieke positie op de markt te veroveren. Het stelt je in staat om je te onderscheiden van je concurrenten. Een merk roept een bepaald gevoel en beeld op bij mensen waar associaties aan verbonden zijn. Het gaat er tenslotte om wat mensen zien.

We verbinden aan de merkpositionering een concluderend ‘merk archetype’ op basis van het model van Carl Jung. Er wordt met een merk archetype een stevig fundament gelegd voor een consistente merkstrategie. Daarnaast gaan we met behulp van het model van Simon Sinek, op zoek naar de essentie van je merk door antwoorden te vinden op de vragen ‘why, how en what’.

daniel_bannert

Merkverhaal

Een merkverhaal vertelt wat je merk doet en waar het voor staat. Een verhaal dat uit het hart van het merk komt. Het is de communicatieve vertaling van de merkidentiteit en zorgt voor herkenbaarheid. In het merkverhaal worden de ‘why, how en what’ beantwoord die vanuit de positionering zijn bepaald. De tone of voice speelt een cruciale rol in het merkverhaal. Het is de stem van je merk, de manier waarop je communiceert met je doelgroep. Het dekt de emotionele lading van het merk waardoor je de juiste mensen bereikt. Een goed verhaal geeft aan dat je weet waar je het over hebt. Wij stellen de juiste vragen om een ijzersterk merkverhaal neer te zetten.

Proces

Merkontwikkeling

Merkontwikkeling is het volledige proces van het creëren en ontwerpen van een merk, van strategie tot interactie. We beginnen met het definiëren van een sterke merkstrategie door middel van een positionering. Tijdens het proces van merkontwikkeling speelt ontwerp een essentiële rol. Ontwerp fungeert als een verbindingspunt tussen de strategie en de uiteindelijke visuele identiteit van het merk.

Merkontwikkeling gaat echter niet alleen om strategie en ontwerp, het gaat ook om de implementatie en doorvertaling van het merk in alle aspecten van het bedrijf om een consistente merkbeleving te creëren op alle touchpoints, hiervoor creëren we brand guidelines.

02